FAQ – Vanliga frågor

Telefonnummer / email konsumentkontakt Woolite®

Reckitt Benckisers kundtjänst 08-20 00 70 eller euconsomercaresw@rb.com.

Är flytande tvättmedel bättre eller sämre än pulvertvättmedel?

Flytande tvättmedel är ofta mer behändigt att använda: de löser upp sig snabbare i tvätten, och kan på så sätt börja bearbeta fläckar snabbare. De är enkla att dosera och de lämnar inte kvar tvättmedelsrester på kläderna. Ju färre tvättmedelsrester ju mindre risk för eventuella allergiska reaktioner.

Till vilka typer av textilier/kläder kan Woolite® Wool & Silk användas?

Till alla typer av textilier/kläder. Som namnet antyder kan det med fördel användas vid tvätt av känsliga textilier som ull och silke. Ta dock för vana att alltid kolla klädernas tvättråd före tvätt. Funktionskläder med ”andas-funktion” riskerar att påverkas vid tvätt, våra egna (Ren Förtjänst) tester har dock inte visat att Woolite® Wool & Silk försämrar plaggets funktion. Det är emellertid ingen garanti för just ditt plagg.

Vad menas med Triple Protection?

Det är en beskrivning av Woolite® Wool & Silks unika formula som tvättar effektivt och skyddar dina kläder mot att… 1) tappa färg och form, 2) bli stela och förlora elasticitet, 3) krympa.
Sammanfattningsvis så hjälper Woolite® dina kläder att se nya ut längre.

Kan Woolite® Wool & Silk användas som handtvättmedel?

Det går alldeles utmärkt. Woolite® kan användas både till hand- och maskintvätt.

Är Woolite® bättre än mitt vanliga tvättmedel?

Ja. Woolites® formuleringar är speciellt framtagna för att ge ett bättre skydd mot tvättrelaterade skador (fiberskador, blekning, färgavlagring, krympning) än ditt vanliga tvättmedel.

Vad innebär “tvättrelaterade skador”?

En tvättrelaterad skada är en skada på dina textiler som uppkommit på grund av upprepat kemiskt, temperaturrelaterat eller mekaniskt slitage under tvätten. Vissa ingredienser som kan ingå i tvättmedel kan skada dina kläders fibrer och färger. Detta i kombination med exempelvis höga tvättemperaturer och kraftig centrifugering kan göra att dina kläder ”åldras” i förtid.

Tvättar Woolite® lika effektivt som mitt vanliga tvättmedel?

Woolite® tar effektivt bort vardagssmuts samtidigt som det hjälper till att skydda dina kläder mot skador under tvätten. För extra tuffa eller intorkade fläckar rekommenderar vi att du förbehandlar fläckarna eller tillsätter en fläckborttagare som exempelvis Vanish. Vardagssmuts är olika typer av smuts och fläckar som du vanligtvis kan få på dina kläder (exempelvis att du spillt te) och som har torkat in i 7 dagar.

Vilken vattentemperatur ska jag använda då jag tvättar med Woolite® Wool & Silk?

Se etikett på förpackningens baksida.

Hur ska Woolite® förvaras?

I rumstemperatur (och i den förpackning produkten säljs) är mest lämpligt. Förvaring i temperatur understigande noll bör undvikas.

Vad kan jag göra för att förhindra att färgade kläder färgar av sig på varandra under tvätten?

Det är en bra idé att tvätta nya kläder separat. Det är vanligt att klädtillverkare tillsätter en särskild ingrediens till textilerna som ska garantera att de står emot själva tillverkningsprocessen. Under den första tvätten är det vanligt att nya kläder släpper ifrån sig överskottsfärg tillsammans med den särskilda ingrediensen tillsatt av klädtillverkaren. Detta kan orsaka färgavlagringar på andra kläder i samma tvätt. Det är också en bra idé att använda tvättmedel som är särskilt anpassade till tvätt av färgade kläder, som Woolite®.

Kan man få bort en tvättrelaterad skada från sina kläder?

Nej, vanligen är det mycket svårt att få bort en tvättrelaterad skada. Det är därför det är så viktigt att använda Woolite® till alla dina kläder redan från den första tvätten.

Hur stort är varumärket Woolite® utanför Sverige?

Woolite® är världens näst största varumärke inom klädvård (värde). Det säljs i mer än 40 länder, exempelvis: Danmark, England, Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien, Kroatien, Grekland, Holland, Hongkong, Mexico, Brasilien, Argentina, Sydafrika, Canada och USA.

Vilket företag producerar Woolite® och var?

Reckitt Benckiser är producent. Tillverkning sker i Europa.

Är Woolite® miljövänligt?

Woolite® uppfyller gällande svenska miljökrav.

Är Woolite® allergivänligt?

Woolite® är ett av världens mest sålda tvättmedel, således är det också ett av de mest ”prövade”/testade. Det finns inga registrerade fall i vare sig Norden eller övriga Europa de senaste 12 månaderna där man kunnat konstatera att Woolite® varit orsak till allergisk reaktion. Woolite® Wool & Silk är milt parfymerat, vi rekommenderar överkänsliga att testa sig fram.

Vad ska man göra vid eventuell allergisk reaktion?

Kontakta OMGÅENDE Reckitt Benckisers konsumentkontakt 08-20 00 70 eller euconsomercaresw@rb.com vid minsta misstanke om att Woolite® kan vara orsak.

Vad kan påverka en allergisk reaktion?

  • Överdosering, för mkt tvättmedel kan göra att det sitter kvar i kläderna efter avslutat tvättprogram.
  • Zeoliter – ämne som används i många tvättmedel (Woolite innehåller inte zeoliter).
  • Parfym (Woolite innehåller parfym, dock är det milt parfymerat. Överkänsliga kan dock reagera ändå).
  • Tvättmaskinens sköljförmåga, dålig sköljförmåga = tvättmedel kvar i kläderna. Finns också andra ämnen – utöver zeoliter och parfym – ingående i tvättmedel som kan vara orsak till allergisk reaktion.