Om Reckitt Benckiser

Reckitt Benckiser produkter
Reckitt Benckiser logo

Genom produktinnovationer har vi underlättat vardagen för människor i mer än 150 år. Faktum är att produkter lanserade de senaste tre åren står för en tredjedel av vår omsättning. Det säger ganska mycket om vår innovationstakt och starka drivkraft.

Vi är stolta över att vara världsledande inom:
”household cleaning, personal care & health care”

Mest kända varumärken i Sverige:

  • Finish (maskindiskmedel)
  • Vanish (fläckborttagning)
  • Cillit Bang (rengöring)
  • Airwick (luftfräschare)
  • Veet (hårborttagning)
  • Clearasil (ung hud)
  • Scholl (fotvård)
  • Strepsils (receptfritt läkemedel, första hjälpen vid halsont)

Våra produkter finns representerade i 180 länder och vi är idag mer än 25.000 medarbetare världen över.

I affärsstrategin som driver oss att överträffa våra konkurrenter ingår också att driva verksamheten på ett sätt som är ansvarstagande, både vad gäller miljö och det sociala.

Vi driver flera miljöprojekt, ett är ”Carbon 20” där målet och vår övertygelse är att minska våra koldioxidutsläpp med 20 % till år 2020. Projektet inleddes 2007 och idag (2011) har vi reducerat utsläppen med 15 %.

Tillsammans med Rädda Barnen förbättrar vi barns hälsa, hygien och sociala utveckling över hela världen. Projektet heter ”Million brighter futures” och sedan 2003 har vi skänkt 65 miljoner kronor. Det har räddat hundratusentals liv! Vill du läsa mera om detta och bekanta dig med Reckitt Benckiser – gå in på www.rb.com.

Hur Reckitt Benckiser ser på
samarbetet med Ren Förtjänst

Vi träffades hösten 2010. Ren Förtjänst hade en mycket intressant affärsidé och vi världens näst mest sålda varumärke inom klädvård – Woolite®. På den vägen är det…och snart hoppas vi att Woolite® är lika välkänt och omtyckt i Sverige som våra övriga varumärken Finish, Vanish och Cillit Bang med flera.

Tillsammans kan vi ge idrottsklubbar den inkomstkälla som de väl behöver och på så sätt skapa bättre förutsättningar för barn och ungdomars idrottande. Att dessutom Ren Förtjänst valt BRIS som samarbetspartner gör detta projekt än mer meningsfullt.

Tvätta rätt. Stöd din förening.
Don’t take a chance. Trust Woolite.™
Chansa inte. Lita på Woolite®. 

Magnus Rådegård
Key Account Manager, Reckitt Benckiser

magnus.radegard@reckittbenckiser.com
www.rb.com